Jeugd

Vissen is Cool!

Ieder jaar kun je in Nederland een half miljoen kinderen aan de waterkant vinden. Wat doen zij daar? Vissen natuurlijk! Vissen is Cool! Hoe begin je nou met vissen en waar kun je terecht als je wilt leren vissen? En wat als je meer wilt weten over vissen die in Nederland rondzwemmen? Moeten die half miljoen kinderen dat maar zelf uitzoeken? Nee, natuurlijk niet!

Want er is een heleboel te vinden over vissen en het vissen. Helemaal voor jullie alleen is de rubriek Stekkie in Hét VISblad en de website Stekkie.nl.

Wil je echt leren vissen of nog beter leren vissen, bestel dan een van de schriftelijke jeugdcursussen van Sportvisserij Nederland. Of het jeugdpakket Zoetwatervissen met drie zoekkaarten en een werkboek. Daarmee leer je onze zoetwatervissen pas goed kennen! Kijk voor leuke lesmaterialen onder de link Navigeren.

Kijk ook eens bij je in de buurt: veel visverenigingen geven viscursussen en organiseren jeugdwedstrijden, wateronderzoekjes en andere leuke activiteiten. Er is voor jullie zat te beleven op visgebied.

Lees meer over sportvisserij en dierenwelzijn, oftewel: verstandig sportvissen.

Jeugdvispas

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. Maar mag je nu zomaar overal gaan vissen? Lees hier alles over de jeugdVISpas (PDF)!

Vissenschool

Maar natuurlijk ook op het internet kun je volop informatie krijgen over vissen. Sportvisserij Nederland heeft voor jou de Vissenschool. Leer alles over vissen en het water waarin zij leven, weet hoe je vissen kunt herkennen en vraag het speciale Jeugdpakket aan. Maar vind je het leuk om eens een echte visles op school te krijgen door een vismeester, dan is de Vissenschool iets voor jou. Ook kun je artikelen uit Hét VISblad online bekijken.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Aanmelden karper jeugdwedstrijd

Tijdens de nachtwedstrijd zijn jeugdvrijwilligers van de Federatie en SKP Nijmegen aanwezig. Zij zijn gecertificeerd jeugdvrijwilliger en zij hebben hiervoor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten aanleveren bij Sportvisserij Nederland.

Aanmelden mag zowel individueel als in koppelverband. Deelnemers hebben een leeftijd van maximaal 18 jaar.  Er wordt gevist met maximaal twee hengels per stek. Een kind laten vissen onder begeleiding van een ouder is toegestaan, mits het kind actief aan de wedstrijd deelneemt. Als kind begeleid wordt door ouder (kind/ouder koppel) heeft het kind alleen recht op een prijs.

Voor het wedstrijd regelement klik hier

Deelname aan wedstrijd is gratis. Deelnemers (en evt. introducé) hoeven niet in het bezit te zijn van een VISpas.

Het programma en overige details worden een week voor aanvang gestuurd naar het opgegeven mail adres. Mocht u voor die tijd al vragen hebben dan kunt u mailen met info@hfmiddennederland.nl of bellen naar 026-3212045.

Inschrijven voor de opendag op zaterdag is niet nodig.

Deelnemer 1
Deelnemer 2