Thijs Lankheet, Roy Vaanholt en Yannick Prinsen zijn de jeugd Federatie kampioenen 2017 van HFMN

0 1109
31 mei

Afgelopen zondag dd. 28 mei zijn de jeugd selectiewedstrijden "dobbervissen" in de categorieën <15, <20 en <25 jaar gevist in de Oude IJssel te Gaanderen. De deelnemers werden verdeeld werden over 3 vakken. Omdat de weersvoorspellingen nogal slecht waren, er werd onweer voorspeld met flinke regenbuien, werd met extra "spanning" de wedstrijd tegemoet gezien.

De hele week was er geoefend en waren de vangsten slecht te noemen. Het was alleen mogelijk om aan de kant wat voorntjes en baarsjes te vangen. Na het beginsignaal besloot nagenoeg iedereen om achter het pompenblad te vissen en dat bleek inderdaad de enige mogelijk om visjes te vangen.

In het eerste vak zat de leeftijdscategorie <15 jaar. Hier werden wel wat visjes gevangen maar daar bleef het dan ook bij. Na het begin signaal werd het al vrij snel duidelijk dat Thijs Lankheet wel wist hoe hij ze moest vangen want hij ving er een stuk of 10.
Dat leverde hem een totaal gewicht op van 560 gram. Stijn Kersten ving 460 gram en Stan Dekkers 240 gram. Dit betekende dat
Thijs (11 jaar !) zeer verassend Federatie kampioen werd. Stijn en Stan werden dus respectievelijk 2e en 3e.

In het tweede vak <20 jaar was het met de visvangst nog slechter. Roy Vaanholt kon nog een stuk of 6 visjes vangen en dat leverde een totaal gewicht op van 340 gram. Dit was ook voldoende om als eerste te eindigen. Steven Hijink werd 2e met 240 gram en Kirina Raterink 3e met 170 gram. Roy werd dus Federatie kampioen.

In het laatste vak <25 jaar lukte het Yannink Prinsen om als enige een stuk of dertig voorntjes te vangen en werd in zijn categorie Federatie kampioen.

Bovenstaande heren en dame hebben zich dus geplaatst voor het NK 2017 junioren dat op 9 september 2017 plaatsvindt. Er wordt dan gevist in het Beukerskanaal. .

Tenslotte nog onze dank aan de heer Hijink omdat hij tijdens de viswedstrijd een fietster hielp die ongelukkig ten val kwam en naar een arts moest.

Bekijk hier de uitslag.

Ton van Leeuwen
Wedstrijdcommissie HFMN


Gerelateerde berichten
Facebook reacties