’t Alvertje (Opheusden) wint federatief clubkampioenschap 2017

0 868
30 aug

Afgelopen zondag dd. 27 augustus is de finale wedstrijd gevist om het federatief clubkampioenschap van Hengelsport Federatie Midden Nederland (HFMN) 2017. Voor deze finale hadden zich de hengelsport verenigingen ’t Alvertje (Opheusden), De Voorn (Dinxperlo) en De Karper (Winterswijk) geplaatst. Helaas heeft WHV de Karper Winterswijk zich afgemeld.

De wedstrijd werd gevist in de Oude IJssel bij Laag Keppel.
De weersomstandigheden waren deze dag ideaal. Zomerse temperaturen en een matige variërende wind. Ieder team bestond uit 11 vissers waarbij De Voorn uit Dinxperlo met twee jeugdleden deelnam. Dit zou betekenen dat, bij een totaal klassering bij de eerste vijf, dit 5 extra punten zou opleveren.
Verder had iedere visser aan de linker of rechterzijde een vrije stek en was de hengelkeuze vrij.

Het 't Alvertje besloot om te starten met circa 4 feeder vissers om brasems te vangen die dan zeker het verschil zouden maken. Bijna alle vissers van "de Voorn" besloten om met de vaste stok te beginnen met als doel om snel van de "0" af te komen.
Dit bleek tot halverwege de wedstrijd een goede keuze te zijn omdat er opvallend veel voorn(tjes) en baarzen gevangen werden. Na deze periode konden alleen Peter Schoppers en Jos Vaanholt van "de Voorn" met de vaste stok nog regelmatig voorntjes blijven vangen. Op dat moment was het duidelijk dat De voorn aan de leiding ging.

Vanaf het derde uur kantelde de wedstrijd omdat de Feeder vissers van 't Alvertje enkele brasems en een flinke zeelt vingen. In het laatste uur werd het extra spannend omdat Roy Vaanholt van De Voorn een flinke brasem met de vaste stok ving. Hierdoor zou hij uiteindelijk 5 bonuspunten behalen.

Na het wegen bleek dat 5 beste vissers van 't Alvertje 32 punten behaald hadden.
De 5 beste vissers van De Voorn kwamen niet verder dan 28 punten en dat betekende dat 't Alvertje uit Opheusden de finale van het federatief clubkampioenschap 2017 gewonnen heeft. Zij zullen dan ook de federatie op 28 oktober vertegenwoordigen tijdens finale van het NK in het NoordHollands kanaal.

Deze prachtige en interessante finale was er zeker een om op terug te kijken. Wij hopen dan ook dat er volgend jaar meer verenigingen aan dit federatief clubkampioenschap mee zullen doen.

Klik hier voor de uitslag.

Ton van Leeuwen
Wedstrijdcommissie HFMN
Gerelateerde berichten
Facebook reacties