Cursus VIScoach en VISmeester in de regio

0 865
24 jan

Sportvisserij Nederland organiseert samen met de Hengelsport Federatie Midden Nederland op een doordeweekse avond een cursus VIScoach bij Zaal Wieleman in Westervoort. De cursus wordt gegeven op maandag 18 maart. Aanvang is om 19.00 uur. Bij voldoende animo wordt er een vervolgcursus VISmeester georganiseerd op kantoor van de Federatie in Westervoort. Deze cursus wordt gegeven op maandag 15 april. Aanvang is om 19.00 uur.

Wij ervaren dat het volgen van een cursus bij Sportvisserij Nederland voor sommige mensen lastig kan zijn. Vooral de afstand naar Bilthoven of verlof opnemen bij de werkgever kan reden zijn om geen cursus te volgen.

Beide cursussen zijn gratis voor vrijwilligers van aangesloten hengelsportverenigingen.

De cursus VIScoach biedt een basis voor de omgang met kinderen, didactiek, kennis van vistechniek, biologie van vis en water, vaardigheden op het gebied van vistechniek en het organiseren van het ‘Vissen voor kids’ programma. Gecertificeerde VIScoaches kunnen voor jeugdactiviteiten gratis promotiemateriaal bestellen bij Sportvisserij Nederland en mogen gratis gebruik maken van de hengelsets die gebruikt worden bij de VISlessen.

Tijdens de cursus VISmeester leert u een visles op een basisschool te geven. Deze visles is gericht op kinderen van ongeveer 10 tot 12 jaar. Om als vismeester goed te kunnen functioneren is enige enthousiasme gewenst en moet u zelf natuurlijk beschikken over voldoende basiskennis en basisvaardigheden.

De cursus VIScoach en de vervolgcursus VISmeester bevatten een huiswerkprogramma met een verplicht examen en er moet een verklaring omtrent gedrag (VOG) ingeleverd worden. Cursisten VISmeester worden na de cursusavond geacht om deel te nemen aan een praktijkstage. Nadat dit is afgerond is ontvangt de cursist zijn diploma en mag aan de slag als VIScoach/ VISmeester voor zijn/ haar vereniging.

Aanmelden voor de cursus VIScoach kan tot 4 maart en aanmelden voor de cursus VISmeester kan tot 1 april. De cursussen gaan alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. U verneemt na het sluiten van de inschrijving of de cursus definitief doorgaat.

Klik hier voor meer informatie over de cursussen of om aan te melden. Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.