Gelijktijdig met de waterschapsverkiezingen vinden op 20 maart ook de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Die zijn voor sportvissers op meer vlakken relevant dan je wellicht in eerste instantie zou denken. Zo maakt de provincie Gelderland beleid op het gebied van natuur, recreatie en ruimtelijke indeling. In Gelderland zijn bijvoorbeeld de grote rivieren een belangrijk onderwerp waar veel maatregelen worden genomen die sportvissers raken.

Ook hier is het dus raadzaam om je te oriënteren op de partijen, hun programma’s en kandidaten. Dit zodat je weloverwogen je stem kunt uitbrengen. 

Op onze website vind je de partijprogramma's van de deelnemende partijen en de antwoorden op sportvisserij gerelateerde vragen die wij als federatie hebben voorgelegd. 

Stemhulp

Voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn er stemhulpen:


Op onze website zijn antwoorden te vinden van politieke partijen over hoe zij tegenover de hengelsport staan.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.