CDA


Gerhard Bos lijsttrekker.


1.Hoe staat uw partij tegenover de hengelsport als hobby waar circa 1,2 miljoen Nederlanders veel plezier aan beleven? 

Het CDA Gelderland heeft zich altijd positief opgesteld jegens de hengelsport. Gebruik van natuur en landschap voor toerisme, recreatie, (hengel)sport en landbouw gaan veelal goed samen. Het CDA wil aandacht voor kansen van watersport en waterrecreatie, ook in relatie tot toerisme. 

2.Kan de kiezer erop rekenen dat u zich inzet om de sportvismogelijkheden te behouden en waar mogelijk te vergroten? Welke ideeën heeft uw partij hierover? 

Wij zetten ons in voor het behoud van de sportvismogelijkheden in Gelderland. Als er problemen zijn, zijn we zeker bereid om mee te denken. Hengelsport is de grootste sport in Nederland. Meer dan een miljoen mensen doen het. 

3.Op welke wijze kan onze federatie en de plaatselijke hengelsportverenigingen volgens uw partij bijdragen aan de gemeenschap? 

De hengelsport is een grote sport, ook in Gelderland. Het is een sport die zorgt voor ontspanning waarbij mensen ook genieten van de prachtige Gelderse omgeving. Sport in het algemeen, maar ook de hengelsport, geeft plezier, verbindt mensen en zorgt voor ontmoeting. 

Daarnaast kunnen de federatie en hengelsportverenigingen een signalerende functie hebben bij problemen rond de kwaliteit van het water, ecologische problematiek (vissterfte), maar ook op het gebied van bijvoorbeeld (drugs)afvaldumpingen in het buitengebied. Ook zien we een sociale functie. Ze komen veelal in gebieden waar niet veel of niet vaak mensen komen. Wellicht geven zij hierdoor ook een extra gevoel van veiligheid en toezicht. 

4.Hoe gaat u federaties en verenigingen actief betrekken bij planvorming en uitvoering? 

CDA Gelderland staat altijd open voor vragen van federaties en verenigingen zoals die van jullie. Wij gaan geregeld op werkbezoek waarbij we ons laten informeren over ontwikkelingen in een bepaalde sector of regio. We zijn altijd bereid om bij jullie op werkbezoek te komen. Daarnaast zijn wij altijd te bereiken via telefoon of mail. Op die manier hopen we op een zo makkelijk mogelijke manier te bereiken te zijn.

Daarnaast zijn jullie vaak belanghebbende bij plannen die in en om het water spelen. Het lijkt ons dan ook alleen maar logisch dat jullie hierbij betrokken worden. Maar we zouden eigenlijk graag van jullie willen horen: gebeurt dat ook? Wellicht kunnen we binnenkort een keer een afspraak maken om hier over door te spreken? 

5. Op welke wijze gaat u de problemen met bereikbaarheid van o.a. onze prachtige rivieren verbeteren?

Daarover gaan we graag met u in gesprek. We horen graag wat uw wensen specifiek zijn en waar ruimte voor ons is om daarin tegemoet te komen. 

Klik hier voor het verkiezingsprogramma.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.