SP


1.Hoe staat uw partij tegenover de hengelsport als hobby waar circa 1,2 miljoen Nederlanders veel plezier aan beleven?

Wij doen geen specifieke uitspraken in ons verkiezingsprogramma over de hengelsport. Wij zijn voor breedtesport. Daarmee ook voor hengelsport.

2.Kan de kiezer erop rekenen dat u zich inzet om de sportvismogelijkheden te behouden en waar mogelijk te vergroten? Welke ideeën heeft uw partij hierover? 

Als er geen dierenleed (vissen, watervogels, levend aas) wordt veroorzaakt dan kunt u ons aan uw zijde vinden. Wel zouden we aandacht willen vragen voor het verlies van visloodjes in openbare wateren. Er gaat, naar men zegt, jaarlijks zo’n 500 ton vislood verloren. Dat verstoort het leefklimaat in de openbare wateren. Ook zouden we aandacht willen vragen voor beschadiging en vervuiling van oevers/walkanten en het verstoren van het leefklimaat door bijvoeren.

3.Op welke wijze kan onze federatie en de plaatselijke hengelsportverenigingen volgens uw partij bijdragen aan de gemeenschap? 

Hengelsport zou kunnen bijdragen aan verstevigen van een deel van de plaatselijke, sociale verbanden. Maar de provincie gaat niet over plaatselijk. Daarvoor moet u bij de gemeenten zelf zijn en natuurlijk ook bij de waterschappen.

4.Hoe gaat u federaties en verenigingen actief betrekken bij planvorming en uitvoering? 

De omgevingswet staat nadrukkelijk in het teken van participatie. Men/overheid wil de stem van de inwoner graag horen. Dat roept verplichtingen op: bij wijzigingen in het (water)landschap dient u gehoord te worden. Omgekeerd betekent dit ook dat u uw stem moet laten horen. En schone taak dus.

5. Op welke wijze gaat u de problemen met bereikbaarheid van o.a. onze prachtige rivieren verbeteren? 

Als we hengelsport, als breedtesport, belangrijk vinden dan moet er zeker aandacht zijn voor de bereikbaarheid van de openbare wateren, bereikbaar ook voor de mindervaliden/rolstoelgebruikers. Te denken valt aan rolstoelvriendelijke vissteigers.

Klik hier voor het verkiezingsprogramma.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.