Het Waterschap Rijn en IJssel is gelegen in het oosten van Nederland ingeklemd tussen globaal de Duitse grens en Nederrijn-IJssel. Het waterschap kenmerkt zich vooral door de vele beken die in dit gebied aanwezig zijn, echte natuurlijke beken in Winterswijk en veel genormaliseerde beken in de Achterhoek. In de Liemers zijn tal van sloten en weteringen aanwezig en heeft het waterschap sinds een aantal jaren het eigendom en beheer van zeer veel wateren in stedelijk gebied.

Het waterschap bevat een aantal stroomgebieden zoals die van de Berkel, Oude IJssel, Baakse Beek/Veengoot, Schipbeek welke voor de sportvisserij erg aantrekkelijk zijn.

Klik hier voor de verkiezingspagina van Waterschap Rijn en IJssel met informatie over de verkiezingen.

Stemhulp

Wil je meer achtergronden over de deelnemende partijen of jezelf oriënteren op welke partij je gaat stemmen, dan kun je gebruik maken van een stemhulp.

Klik hier voor de stemhulp.

Op onze website staat per deelnemende partij meer informatie over hoe zij kijken naar de hengelsport. Alle partijen zijn door ons benaderd met 5 vragen over de hengelsport, de antwoorden vind je op onze website.

Gebied Waterschap Rijn en IJssel

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.