CDA

Frank Wissink lijsttrekker.

1. Hoe staat uw partij tegenover de hengelsport als hobby waar circa 1,2 miljoen Nederlanders veel plezier aan beleven? 

Het CDA staat zeer positief tegenover de hengelsport als hobby. Onze ervaringen met de visvereniging(en) zijn dan ook ronduit positief. Ook in moeilijke tijden (denk aan de droogte en de calamiteit met de persleiding nabij de Berkel) konden we een beroep op doen op de hengelsportvereniging(en). Dank daarvoor!

2. Kan de kiezer erop rekenen dat u zich inzet om de sportvismogelijkheden te behouden en waar mogelijk te vergroten? Welke ideeën heeft uw partij hierover? 

De kiezer kan rekenen op de steun van het CDA als het gaat om uw vereniging. We zien maatwerk en in gesprek gaan met elkaar, als beste optie om een optimale samenwerking te realiseren.

3. Op welke wijze kan onze federatie en de plaatselijke hengelsportverenigingen volgens uw partij bijdragen aan de gemeenschap? 

Het CDA vindt dat het waterschap met enige regelmaat moet communiceren over uw vereniging(en). Maar het is ook goed dat de hengelsportvereniging(en) vertellen over het nut van schoon water en goed waterbeheer, door het waterschap.

4. Hoe gaat u federaties en verenigingen actief betrekken bij planvorming en uitvoering? 

Het CDA is van mening dat wanneer er een plan wordt gemaakt die de hengelsportvereniging raakt, zij eerst gehoord moet worden. Deze werkwijze lijkt ons het beste, om een evenwichtig en gedragen beleid voor de toekomst ook goed te kunnen uitvoeren.

5. Op welke wijze gaat u de lokale waterplantenproblematiek oplossen met behoud van waterkwaliteit? 

Lokale waterplantenproblematiek, moet je lokaal aanvliegen. Dus in gesprek met elkaar en maatwerk leveren met alle belanghebbenden.

Klik hier voor het partijprogramma.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.