PvdA


Lijsttrekker Anna-Lena Penninx


1. Hoe staat uw partij tegenover de hengelsport als hobby waar circa 1,2 miljoen Nederlanders veel plezier aan beleven? 

De PvdA is positief over de hengelsport. Vissen is voor veel mensen een prettige manier van ontspanning langs de waterkant. Voor het waterschap zijn vissers tevens de ogen en oren langs het water. De meeste vissers gaan
zorgvuldig met hun vangsten om en gooien hun vangst gelukkig ook gewoon weer terug.

2. Kan de kiezer erop rekenen dat u zich inzet om de sportvismogelijkheden te behouden en waar mogelijk te vergroten? Welke ideeën heeft uw partij hierover?

De PvdA is voorstander van maatregelen om de kwaliteit van het viswater en de mogelijkheden om te vissen te verbeteren. Denk hierbij aan het blijven verbeteren van de waterkwaliteit, het vispasseerbaar maken van stuwen en andere obstakels en visstekken toegankelijk te maken voor vissers. Daarnaast kan worden gekeken of er meer viswater beschikbaar kan komen voor mensen met een VISpas.

3. Op welke wijze kan onze federatie en de plaatselijke hengelsportverenigingen volgens uw partij bijdragen aan de gemeenschap? 

De hengelsportverenigingen kunnen meedenken met gemeenten en waterschap over goed waterbeheer. En ze kunnen de jeugd informeren over verantwoord vissen en hoe we ons water zo schoon mogelijk kunnen houden. Schoon water is ten slotte van levensbelang voor mens en dier.

4. Hoe gaat u federaties en verenigingen actief betrekken bij planvorming en uitvoering? 

Wat ons betreft zijn de federatie en hengelsportverenigingen een standaard gesprekspartner voor het Waterschap. Vooral bij projecten waar viswater mee gemoeid is.

5. Op welke wijze gaat u de lokale waterplantenproblematiek oplossen met behoud van waterkwaliteit?

Dat vraagt maatwerk per locatie. Hengelsportverenigingen kunnen waterplantenoverlast gezamenlijk met de gemeente en het waterschap aanpakken. Niks doen is geen oplossing en met de maaiboot door een vijver heen gaan veroorzaakt soms veel onnodige vissterfte. De PvdA is voorstander van maatwerk per locatie, waarbij het op een visvriendelijke wijze maaien onze voorkeur heeft. 

Klik hier voor het partijprogramma.

Anna-Lena Penninx
Lijsttrekker PvdA Waterschap Rijn en IJssel

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.