Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen (DKK)


Tinie te Dorsthorst lijsttrekker.

De DKK ziet het belang van actieve, gezonde sportvisserijverenigingen zoals u uit onderstaande antwoorden kunt lezen. We gaan vol vertrouwen de verkiezingen in en wensen u ook succes met de Hengelsport Federatie.

1.Hoe staat uw partij tegenover de hengelsport als hobby waar circa 1,2 miljoen Nederlanders veel plezier aan beleven?

Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen (DKK) ziet het belang van goede faciliteiten voor de sportvissers in haar Waterschap; vissen is een mooie gezonde buitensport. Wel is van belang dat dit de primaire taken van het Waterschap niet zal belemmeren. Overleg met het Waterschap is dus van belang. 

2.Kan de kiezer erop rekenen dat u zich inzet om de sportvismogelijkheden te behouden en waar mogelijk te vergroten? Welke ideeën heeft uw partij hierover?

DKK heeft voorstellen positief ondersteund die vistrappen in b.v. Berkel en Oude IJssel mogelijk hebben gemaakt of worden gemaakt. Dat zullen wij blijven doen, daar waar mogelijk. 

3.Op welke wijze kan onze federatie en de plaatselijke hengelsportverenigingen volgens uw partij bijdragen aan de gemeenschap?

Uw federatie en de plaatselijke hengelsportvereniging kan in contact blijven met het Waterschap om in overleg tot de beste besluiten te komen. 

4.Hoe gaat u federaties en verenigingen actief betrekken bij planvorming en uitvoering?

DKK ondersteunt Dorpsbelangenverenigingen met het maken van dorpsplannen. Wanneer daarbij de kennis van plaatselijke hengelsportverenigingen nodig is zal hun inbreng gevraagd worden.

Tinie te Dorsthorst fractie DKK

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.