Water Natuurlijk


Ruud Pleune nr. 2 lijst Water Natuurlijk.


1. Hoe staat uw partij tegenover de hengelsport als hobby waar circa 1,2 miljoen Nederlanders veel plezier aan beleven? 

Vissers en andere recreanten is een van onze grote doelgroepen. Genieten is een van onze 4 kernthema's. 

2. Kan de kiezer erop rekenen dat u zich inzet om de sportvismogelijkheden te behouden en waar mogelijk te vergroten? Welke ideeën heeft uw partij hierover? 

Het zou tegen onze genen zijn om dit niet te doen. Wij zullen bij alle ontwikkelingen steeds kijken of er mogelijkheden zijn voor recreanten en expliciet daarbij sportvissers. Onze onderwaterverkiezingsposters zijn in de eerste plaats origineel. Maar er zit ook wel degelijk een onderlaag in dat we vinden dat de wereld onder water vaak vergeten wordt.

3. Op welke wijze kan onze federatie en de plaatselijke hengelsportverenigingen volgens uw partij bijdragen aan de gemeenschap? 

Door ons te voeden met info over de kwaliteit van het water en de visstand ter plekke en eventueel te helpen bij calamiteiten. Dat hebben we bijvoorbeeld afgelopen jaar meegemaakt bij de lekkage van de leiding bij de Berkel. Wij zijn de lokale hengelsporters zeer dankbaar voor al het vrijwillige werk dat zij hebben geleverd. Wij hopen dat zulk werk niet nodig is, maar voor het geval dat is het fijn als je op elkaar kunt rekenen. 

4. Hoe gaat u federaties en verenigingen actief betrekken bij planvorming en uitvoering? 

Bij lokale plannen zullen altijd de verenigingen betrokken worden. Op hoofdlijnen zetten wij graag ons reguliere overleg tussen onze Water Natuurlijk-fractie en de regionale hengelsportfederatie voort.

5. Op welke wijze gaat u de lokale waterplantenproblematiek oplossen met behoud van waterkwaliteit? 

Er zal op sommige plekken wellicht vaker gemaaid moeten worden, maar dan wel op een andere manier dan vorig jaar onder andere in de Slinge is gebeurd, waar veel materiaal weer in water terecht was gekomen. Dus maaien met oog voor de ecologie. Verder vinden wij dat de met voedingsstoffen verrijkte onderwaterbodems gefaseerd gesaneerd moeten worden, zodat de al te uitbundige en niet zo diverse plantengroei vermindert!

Met groet,

Ruud Pleune
Campagneleider en Fractievoorzitter Water Natuurlijk bij Rijn en IJssel 

Klik hier voor het partijprogramma.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.