Waterschap Rivierenland heeft een zeer groot werkgebied met tal van watersystemen. Het meest kenmerkend zijn wel de poldersystemen die hier aanwezig zijn. Met een enorm langgerekt gebied van de Rijn tot de Biesbosch is er veel diversiteit te vinden. Omdat het gebied tussen de grote rivieren ligt gaat er veel aandacht naar waterveiligheid en het beheer van de dijken. Maar voor de visserij zijn er ook genoeg pareltjes te vinden waar het waterschap verantwoordelijk is voor het beheer en de inrichting. Denk hierbij aan de Linge, Merwedekanaal, Weteringen in land van Maas en Waal en Bommelerwaard. Ook steeds meer stedelijke wateren worden beheerd door het waterschap, voor het vissen dichtbij huis zijn dit de plekken voor o.a. jeugd om te leren vissen.

Waterschap Rivierenland is o.a. verantwoordelijk voor het vaarwegbeheer (scheepvaart), waterkwaliteit (schoon water & ecologie), waterkwantiteit (peilbeheer en afvoer/inlaat van water), waterveiligheid (dijken). 

Stemhulp

Om beter te weten op welke partij je zou moeten stemmen kun je de stemhulp gebruiken. Door de vragen te beantwoorden krijg je inzicht in welke partij het beste bij jouw opvattingen past.

Op onze website staat informatie over alle deelnemende partijen. Aan alle partijen zijn 5 vragen gesteld over de sportvisserij, de antwoorden van de partijen die hebben gereageerd vind je op onze website. Anders is alleen het partijprogramma weergegeven ter informatie.


Gebied van Waterschap Rivierenland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.