Stefan Gommans wint de 2ejeugdviswedstrijd (Youth Challenge 2018)

0 1942
06 jun

In 2018 is de Hengelsport Federaties in samenwerking met Sportvisserij Nederland gestart met een nieuw concept voor jeugdviswedstrijden: de Youth Challenge 2018. Hierbij worden verschillende wedstrijden voor de jeugd door de federaties georganiseerd die verspreid zijn over het land. Het voornaamste doel hiervan is om meer wedstrijd ervaring op te doen.

Afgelopen zaterdag is onder leiding van HF Midden Nederland de tweede wedstrijd van deze Youth Challenge onder prachtige omstandigheden gevist in de Linge te Kedichem. De wedstrijd werd gevist in de categorieën< 15 en<20 jaar.
Totaal waren er 13(top)deelnemers die verdeeld werden over 2 vakken.  De verwachtingen waren hoog gespannen om dat er tijdens het oefenen leuk vis werd gevangen.

Na het start signaal werd er in het vak met categorie < 15 al vrij snel door iedereen wat kleine vis gevangen. Stefan Gommans was hierop een uitzondering omdat hij de vis bleef doorvangen inclusief de nodige bonus vissen. Na 2 uur werd al duidelijk dat hij de onbetwiste winnaar zou worden in deze categorie. Hij wist uiteindelijk maar liefst 8.810 gram te vangen.

In de categorie < 20 verliep het wat anders. In dit vak ving bijna iedereen meer vis dan in categorie < 15. Dit werd een felle strijd tussen bijna alle deelnemertjes. Gedurende de wedstrijd vingen Daan van Wylick en Twan Swart ook wat meer bonus vissen wat uiteindelijk in dit vak de doorslag gaf. Daan van Wylick liet uiteindelijk 6.720 gram noteren waarmee hij zijn categorie won. Twan Smart werd met een gewicht van 6.350 gram tweede en Roy Vaanholt werd 3e met 5.870 gram.
Voor de totaal uitslag van deze categorieën betekende dit dat Stefan Gommans dus ook nog totaal winnaar werd en de gouden medaille won. Een prachtig resultaat.

Na afloop van de prijsuitreiking in de clubhuis van "de Snoek" in Leerdam was iedereen het er over eens dat deze wedstrijd, samen met de Federatie Limburg, succesvol verlopen is. We kunnen met zijn allen terugkijken op een leuke en mooie visrijke dag.