Snoeien voor beter Berkelzicht

0 2229
28 feb

EIBERGEN - Samen de handen uit de mouwen slaan voor een beter en mooier uitzicht op de Berkel. Tot dat plan kwamen de stichting Marke Mallem en omwonenden van de Mallumse Molenweg. Afgelopen weekeinde gingen zij aan de slag.

Gemeenschapsgrond; de buurtbewoners van de Mallumse Molenweg nemen het wel erg letterlijk op. Samen met de medewerkers van Vereniging Agrarisch Natuurbeheer (VAN) en Henny Alferink van stichting Marke Mallem slaan zo’n tien omwonenden hun handen uit de mouwen. Doel: het snoeien en verwijderen van de overtollige begroeiing van de Berkeloever. Door de wildgroei gecontroleerd weg te halen moeten de bewoners straks weer vrij zicht hebben op de Berkel en de daarachterliggende es.

„Sinds de stichting Marke Mallem deze gronden heeft overgenomen van de vorige beheerder, het waterschap, zijn we bezig om hier dingen te veranderen”, vertelt Alferink, de voorzitter van de stichting. „Zo hebben er lange tijd hekken bij de Berkel gestaan met ‘verboden toegang’ erop. We vonden dat dit anders moest. Het is gemeenschappelijke grond, dus moet iedereen er ook van kunnen genieten.”
Gerelateerde berichten
Facebook reacties