Volgende week 2 dagen visserijkundig onderzoek!

0 867
09 mrt

Aanstaande maandag en dinsdag worden er in vier verschillende vijvers visserijkundige onderzoeken uitgevoerd. Dit wordt gedaan door medewerkers van Sportvisserij Nederland en een ingehuurde beroepsvisser.

Op maandag wordt er gestart omstreeks 9.00 uur in Winterswijk. Er wordt gevist in de vijver aan de Leeghwaterweg op het industrieterrein. De federatie heeft deze vijver recent in de verhuur gekregen, om te bepalen wat de mogelijkheden zijn wordt gekeken welke vissoorten er voorkomen en welke maatregelen eventueel genomen kunnen worden om de visserij te verbeteren.

Maandagmiddag omstreeks 13.00 uur wordt er gevist in Ulft. De vijver gelegen tussen de Debbeshoek en Dierenriem. Deze vijver heeft een groot waterplantenprobleem waardoor er moeilijk gevist kan worden. Er wordt gekeken naar de huidige visstand en mogelijkheden om specifiek beheer te voeren gericht op verminderen van waterplantenoverlast.

Dinsdagochtend wordt er gevist in Wehl in de vijver aan de Esdoornlaan. Ook deze vijver heeft de federatie gehuurd van het waterschap. Hier wordt veel gevist door jeugd uit de omgeving. We willen ook hier kijken of er verbeteringen mogelijk zijn, zeker omdat er weinig viswater ligt in deze buurt vervult deze vijver een belangrijke rol voor de jeugd uit Wehl. De visploeg zal hier omstreeks 9.00 uur beginnen met het onderzoek.

Dinsdagmiddag wordt er gevist in Didam op het industrieterrein aan de Kollenburgweg. De visploeg zal hier omstreeks 13.00 uur arriveren en het onderzoek uitvoeren. 

mocht je geïnteresseerd zijn om te komen kijken of helpen, iedereen is van harte welkom!

Gerelateerde berichten
Facebook reacties