Dick van de Kolk wint selectiewedstrijd (25-54 jaar) met 16.170 gram in Keppel

0 689
19 apr

Afgelopen zaterdag 15 april is de selectiewedstrijd "dobbervissen" gevist in Hoog/Laag Keppel. Er waren 26 deelnemers die verdeeld werden over 2 vakken. Helaas stond al vroeg in de ochtend een strakke westelijke wind met kracht 4 en dus dwars over het water. Het eerste uur werden voornamelijk wat zwartbek grondels en voorntjes gevangen. Op zich was dit niet vreemd omdat de grotere vis zoals brasems normaal gesproken pas in de loop van de wedstrijd verwacht werden.

Na inderdaad ongeveer 2 uur werden er al wat grote brasems verspeeld. Vanaf dat moment begon vooral Dick van de Kolk in vak A en Hans Jacobs in vak B de eerste brasems ook te vangen. Opvallend was dat er ook flinke brasems gevangen werden van 2,5 tot 3 kilo!
Vervolgens begon de wind aan te trekken naar windkracht 5 waardoor het vissen steeds moeilijker en soms onmogelijk werd. Helaas betekende dit dat de brasems bijna niet meer binnen gehaald konden worden. Ook de kampioen van het vorig jaar, Bulent Karagol,
lukte het niet om de brasems binnen te krijgen en verspeelde 2 grote brasems.

Na het laatste toetersignaal werd de balans opgemaakt en werd duidelijk dat Dick van de Kolk met een gewicht van 16.170 gram overtuigend Federatie kampioen 2017 werd. In vak B won Hans Jacobs zijn vak met een gewicht van 5.770 gram.
Het was erg jammer dat de wind verhinderde dat er over het gehele parcours brasems gevangen konden worden.
De conclusie was in ieder geval wel dat er nog degelijk voldoende vis, en met name grote brasems,
in de Oude IJssel aanwezig zijn. Ze zijn alleen erg moeilijk te vangen. Een uitdaging voor iedere wedstrijdvisser!
Met grote verwachting wordt dan ook uitgekeken naar de selectiewedstrijd Feeder op 10 juni aanstaande.

Klik hier voor de uitslag vak A.
Klik hier voor de uitslag vak B

Ton van Leeuwen
Wedstrijdcommissie HFMN


Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.