Vissen achter de Langsdam. Doe mee!

0 891
10 mei

De Federatie werkt samen met Sportvisserij Nederland mee aan een breed onderzoek naar de effecten van de langsdammen in de Waal op o.a. de visstand. Vorig jaar is er twee keer gevist met vrijwilligers achter de langsdam, dit jaar willen we dit opnieuw gaan doen.

In totaal willen we 4x een ochtend organiseren waarop mensen ons kunnen helpen de visstand te inventariseren met de hengel. Op 10 juni, 24 juni, 2 september en 16 september worden de visdagen gehouden. Er wordt gevist in de geul aan de kant van Wamel van 8.00 tot 12.00 uur. Tijdens deze vissessie worden de gevangen vissen gemeten en wordt de vangstmethode opgeschreven.

Het doel van de ochtenden is om zoveel mogelijk informatie over het voorkomen van volwassen vissoorten te vergaren. Deze groep vissen is tijdens regulier onderzoek moeilijk te vangen, maar laat zich aan de hengel juist goed vangen.

Wil je meedoen, stuur dan een email naar dit mailadres en je ontvangt daarna nadere informatie. Vermeld in de mail op welke dag(en) je wilt deelnemen en laat je telefoonnummer achter.


Gerelateerde berichten
Facebook reacties