Handhavingsactie weekend van 13 mei

0 795
22 mei

Als je op zaterdag 13 mei aan het vissen was dan was de kans groot dat je gecontroleerd bent door een sportvisserij controleur of opsporingsambtenaar van de Federatie. Er werd op grote schaal door het hele Federatiegebied door verschillende controleteams gecontroleerd. Resultaat, veel sportvissers en gelukkig weinig overtredingen geconstateerd.

Aan deze handhavingsactie deden ook verschillende opsporingsambtenaren van andere opsporingsinstanties mee. De handhavingsactie werd namelijk mede opgezet door de Provincie Gelderland die haar netwerk benutte om meer handhavers aan de waterkant te krijgen. De samenwerkende opsporingsambtenaren lette naast de sportvisserij regels ook op de andere milieu gerelateerde feiten. Denk hierbij aan loslopende honden of lopen buiten de paden of wegen in natuurgebieden.

In totaal zijn er 197 sportvissers gecontroleerd. Er zijn 19 overtredingen geconstateerd. In 6 gevallen was het noodzakelijk dat de overtreding werd afgedaan met een bekeuring.

Voor wat betreft de sportvisserij gerelateerde overtredingen.
Er zijn vier jonge sportvissers naar huis gestuurd omdat zij visten zonder VISpas. Een persoon heeft een bekeuring gekregen voor het vissen zonder VISpas.
Er zijn twee waarschuwingen gegeven aan personen die niet direct een VISpas konden tonen.
Twee personen kregen een waarschuwing voor het voorhanden hebben van een opgetuigde vishengel nabij viswater zonder gerechtigd te zijn om aan dat water te vissen.
Tot slot heeft iemand een waarschuwing gekregen voor het vissen met aas waarvan een gesloten tijd van kracht was.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties