Jeugddag 2017 veel vis en veel vreugde!

0 1548
08 jun

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, de vijfde editie van de jeugddag van de Hengelsport Federatie Midden Nederland. Dit jaar werd de jeugddag in samenwerking met hengelsportverenigingen het Stekelbaarsje uit Arkel, de Snoek uit Leerdam, de Ruisvoorn uit Acquoy en Hsv Gorinchem georganiseerd.

Het jaarlijks terugkerend jeugdevenement lijkt ieder jaar groter en groter te worden. Meer deelnemers, meer vrijwilligers, nog beter weer en nog meer en grotere vissen werden er gevangen. De locatie was dit jaar gelegen aan de schitterende visvijvers van het HSV Stekelbaarsje. Deze twee vijvers worden die actief beheerd door vrijwilligers van de vereniging. Strak langs het water staat een clubhuis waar menig vereniging jaloers op kan zijn. De kleinste vijver is voornamelijk gevuld met karper tot een gewicht van zes kilo. De andere grotere vijver is gevuld met witvis en grotere karpers.

Bijna 120 kinderen stonden ’s ochtends te popelen om een hengel uit te gooien. Voor sommige was dat nog een onbekende ervaring. Laat staan het vangen van een eerste vis. Met meer dan 40 vrijwilligers in de startblokken moest het vangen van vis ook bijna wel lukken.

Na een enthousiast welkomstwoord van wethouder Elisabeth van Leeuwen en voorzitter van de Federatie Sjaak Koppers konden alle kinderen onder begeleiding naar de eerste workshop.


 
Gedurende de dag kregen de kinderen de kans om meerdere visserij disciplines uit te proberen. Denk hierbij aan feedervissen, met een vaste stok op karper vissen (elastiek), voorntjes vangen, roofvissen, karpervissen met beetmelders en vliegvissen. Bij iedere workshop was het motto, zo min mogelijk theorie, zo veel mogelijk praktijk. 

 
Het duurde niet lang voordat de eerste karpers, brasems en zeelten waren gevangen. In de naastgelegen poldersloot waar het roofvissen plaatsvond werden ook snoeken gevangen. Iedere keer als er een grote vis aan de haak werd geslagen verzamelde er een publiek om de sportvisser heen om te kijken of het lukte om de vis in het net te krijgen. 

De deelnemers hebben na afloop van de dag zes workshops van ieder bijna een uur bijgewoond. Ondanks dat de kids een lange dag achter de rug hadden is de aandacht bij het vissen gebleven. Een aantal kinderen lieten weten dat zij het jammer vonden dat zij rond 16.00 uur weer naar huis mochten gaan. Missie geslaagd!De vrijwilligers van de samenwerkende verenigingen hebben uitstekend werk verricht om er weer een geslaagde dag van te maken. Hierbij kregen zij steun van de Snoekstudiegroep Nederland België, Vereniging voor Nederlandse Vliegvissers en SKP Nijmegen. 

Op de facebook pagina worden meer foto's geplaatst. 

Volgend jaar is regio midden van het Federatiegebied weer aan de beurt. Hou de website van de Federatie in de gate voor meer informatie!

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.