Hans van de Weerdt Federatie kampioen Feeder

0 1665
13 jun

Met een vangst van 34.850 gram werd Hans overtuigend winnaar! Afgelopen zaterdag dd. 10 juni is de selectiewedstrijd "Feeder" gevist in de Oude IJssel tussen Hoog- en Laag Keppel. Met veel belangstelling werd deze wedstrijd tegemoet gezien omdat tijdens de selectiewedstrijd" dobbervissen" op 15 april jl. nogal wat deelnemers de brasems vanwege de wind niet konden “landen”.

De weersomstandigheden waren ideaal. Zomerse temperaturen en een matige wind variërend vanuit het zuiden /zuidwesten waardoor bijna alle deelnemers de wind schuin in de rug hadden. Iedere deelnemer had aan de linker of rechterzijde een vrije stek. Verder waren er deelnemers die visten voor de paaiplaatsen aan de overkant. Dit bleek in de meeste gevallen niet zo’n succes te zijn omdat de paai nagenoeg achter de rug was. 
 
In vak A werd er in het eerste uur alleen een brasem gevangen door Jan van de Kamp en Bennie Hueskes. Hierna begonnen ook Hans van Zuijdam en Theo Stroet vis te vangen. Omdat Jan de brasems met regelmaat bleef vangen viste hij de wedstrijd op routine uit en liet een gewicht noteren van 15.610 gram. Hiermee won hij ruim zijn vak. Bennie Hueskes ving 10.560 gram werd hiermee verdienstelijk 2e. Hans van Zuijdam werd 3e met 6.960 gram.

In vak B was de situatie geheel anders omdat 14 van de 16 deelnemers een of meer brasems vingen. Een positieve uitzondering hierop was Chris van de Geer. Hij ving een totaal gewicht van 22.880 gram en werd 1e in dit vak. Tweede in het vak werd Johan Heenck met een gewicht van 9.980 gram. Rinus Verbaten wist in de laatste seconden nog een brasem te vangen en werd hierdoor alsnog 3e met 8.149 gram.

Vak C was een apart verhaal. In dit vak vingen 10 deelnemers minimaal 7.590 gram, 6 deelnemers zelfs meer dan 22.160 gram en Hans van de Weerdt ving zelfs 34.850 gram, Absoluut een topprestatie! Opmerkelijk was de vangst van een meerval door Ben Koetsier. Helaas telde deze niet omdat deze vissoort beschermd is.

In vak D waren de resultaten vergelijkbaar met van B.
Rene Molenveld ving een gewicht van 18.060 gram en werd hiermee overtuigend vakwinnaar. Bulent Karagol deed ook dit jaar weer van zich spreken en werd 2e in het vak met 10.750 gram. Derde werd William Jonkhans met 9.560 gram.

Gezien de bovenstaande resultaten van alle vakken is Hans de Weerdt met overmacht Federatie kampioen Feeder HFMN 2017 geworden. De 2e plaats was voor Chris van de Geer, 3e werd Rene Molenveld en 4e werd Jan van de Kamp.

Verder was het opmerkelijk dat er dus best veel grote brasems gevangen werden, dat was conform de verwachtingen. Het was ook opmerkelijk dat er slechts enkele blieken, voorntjes en grondels gevangen werden. Het totaal gewicht van alle vakken was met 440 kg een absoluut record! Ook de deelname was prima, er waren totaal 64 deelnemers verdeeld over 4 vakken.

Het was een kampioenschap waarover nog lang nagepraat zal worden! Bijna iedereen kan met volle tevredenheid terug kijken naar deze wedstrijd. 

Klik hier voor de totale uitslag.

Ton van Leeuwen
Wedstrijdcommissie HFMN
Gerelateerde berichten
Facebook reacties