2 en 16 september vissen achter de langsdam! Geef je op!

0 557
23 aug

Op 2 en 16 september organiseren Sportvisserij Nederland en Federatie Midden Nederland een viswedstrijd in de nieuwe geul achter de langsdammen. De wedstrijd wordt georganiseerd om een bijdrage te leveren aan het visonderzoek dat plaatsvindt in de geul.

Tijdens het reguliere onderzoek wordt er voornamelijk kleine vis gevangen. Voor de sportvisserij is het juist interessant om te weten of er ook grote vis in de geul trekt. Een van de manieren om hierachter te komen is om te gaan vissen met de hengel.

Tijdens de eerdere wedstrijden die zijn gehouden in juni en wat vissers los doorgeven merken we dat er veel vissoorten te vangen zijn. Dit jaar zijn er al blankvoorn, brasem, winde, barbeel, meerval, snoekbaars, blauwneus en kolblei gevangen. Dit rijtje hopen we natuurlijk nog een stuk langer te maken!

Tijdens de wedstrijd wordt er gevist van 8:00 uur tot 12:00 uur, verzamelen gebeurd bij de veerstoep aan de kant van Wamel (Veerweg 2, Wamel). Voor iedere deelnemer is er een goodybag geregeld zodat je nooit met lege handen naar huis gaat. Het vissen is bovendien erg uitdagend vanwege de stroming en bijzondere vissoorten die er te vangen zijn.


Enkele vissoorten die zijn gevangen.

Opgeven

Lijkt het je leuk om een gezellige morgen te vissen en daarbij ook nog een bijdrage te leveren voor een goed doel, geef je dan op! 

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar de federatie.Gerelateerde berichten
Facebook reacties