Teun Peters wint PAN-310

0 775
25 sep

Op zaterdag 23 september werd voor de 11e keer de Pannerdens Kanaal wedstrijd gevist. In 2007 is gestart met het vissen van deze wedstrijd ter ere van de 300e verjaardag van het Pannerdensch Kanaal.

Gevist werd er wederom op diverse kribben langs de linkeroever in de plaatsen Doornenburg, Angeren en Huissen. De organisatie was in handen van Hengelsport Federatie Midden Nederland in samenwerking met HSV Sint Petrus Huissen.

Er werd door 37 deelnemers gevist in 2 vakken. 18 deelnemers visten ‘boven’ en 19 deelnemers visten ‘onder’. Deelnemers die ‘boven’ vissen zitten op de krib aan de instromende kant. Ze vissen als het ware tegen de stroom in. Deelnemers ‘onder’ vissen aan de uitstromende kant en vissen met de stroom mee.

De 18 deelnemers aan de bovenkant wisten samen 76,7 kg te vangen en de 19 deelnemers aan de onderkant wisten samen 102,2 kg te vangen). Totaal dus bijna 180 kg vis.

Een succesvolle visdag met een duidelijke winnaar. Op krib Pleij 8 onder wist Teun Peters in totaal 12,680 kg te vangen. De vangst had overigens nog flink wat hoger kunnen uitvallen als hij in staat was geweest om meer van de gehaakte Barbelen te kunnen landen. Wedstrijdvissen begint met een goede loting. Vooraf werd aangegeven dat de winnaar van de Pleij zou komen. Voor Teun kwam één van de kribben op de Pleij uit de koker. Maar dan moet je een goede loting nog wel omzetten in een goede klassering. Dat is aan Teun wel toevertrouwt want in 2015 was hij al eerder winnaar van deze wedstrijd. De ‘concurrentie’ wil deze wedstrijd graag later in het seizoen vissen. Boze tongen beweren dat men dit vooral wil omdat Teun in oktober vaak met vakantie is.

Het vak aan de onderzijde werd gewonnen door Harrie Feijen met 8,800 kg. Voor Harrie zat de spanning vooral aan het begin van de dag toen hij vanuit Limburg door de dichte mist naar Huissen moest zien te rijden.

Omdat er in twee vakken werd gevist mochten beide heren als vakwinnaar met eenzelfde formaat vleesschotel naar huis. De grote wisselbeker blijft echter een jaar in bezit van Teun.

Voor de volledige uitslag van deze wedstrijd klik ‘hier’.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties