Controleactie weekend van 21 oktober

0 1005
25 okt

Afgelopen weekend werd er in het kader van een handhavingsactie op veel verschillende plekken gecontroleerd. Het afgelopen weekend was de kans groot dat je gecontroleerd werd door een BOA of controleur van de Federatie.

In het land van Maas en Waal zijn de meeste sportvissers aangetroffen. In de Achterhoek was het in vergelijking tot de andere controlegebieden rustig. Ondanks het regenachtige weer in de ochtend viel het aantal sportvissers niet tegen. Er waren in totaal 185 sportvissers op de been die onderworpen werden aan een sportvisserij controle. Hierbij werd in het bijzonder gelet op de vereiste documenten (VISpas) en het naleven van de bijbehorende voorwaarden.

In tegenstelling tot eerdere handhavingsacties dit jaar zijn er relatief weinig overtredingen geconstateerd. Bijna alle gecontroleerde sportvissers hadden alles voor elkaar en hielden zich aan de voorwaarden.

Er zijn drie personen gecontroleerd die in overtreding waren, dit is afgedaan met een bekeuring. Eén persoon was aan het vissen zonder VISpas. De overige twee personen kregen een bekeuring voor het vissen met meer dan het toegestane aantal hengels.

Het sanctiebedrag voor het vissen met meer dan het toegestaan aantal hengels is, in vergelijking tot andere visserij gerelateerde bekeuringen, hoog. Om misstanden te voorkomen wordt geadviseerd om voor het vissen te kijken naar de voorwaarden die van toepassing zijn bij een viswater. Via de VISplanner kan een water geselecteerd worden waarna de voorwaarden zichtbaar worden.

Met de VISpas mag er met maximaal twee hengels gevist mag worden. Voor een aantal wateren uit de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren mag met een extra schriftelijke toestemming (Sticker voor op de VISpas) gevist worden met een derde hengel. Voor meer informatie zie ‘vissen met meer dan twee hengels’

Gerelateerde berichten
Facebook reacties