Vissen in Maldenborgh gaan verhuizen

0 889
06 dec

Op dinsdag 12 december 2018 vindt er een afvissing plaats in Park Maldenborgh in de wijk Hatert in Nijmegen. De vissen worden verplaatst naar een naastgelegen vijver waar ze meer ruimte hebben.

De vissen zijn eerder i.v.m. werkzaamheden overgezet naar de vijver waarin ze nu zwemmen. Nu de werkzaamheden aan de grote vijver zijn voltooid kunnen de vissen weer teruggeplaatst worden. Hiermee krijgen de vissen een betere toekomst en meer ruimte om te ontwikkelen. Door deze actie die samen met de gemeente, aannemer BAM en lokale hengelsportvereniging is opgezet zijn veel vissenlevens gered.

De afvissing wordt uitgevoerd door de Visserijbedrijf Kalkman in samenwerking met HSV de Sportvisser uit Nijmegen. Omstreeks 08.00 start de afvissing. Vanaf 10.30 worden er basisscholen uitgenodigd die welkom zijn om te komen kijken welke vissen er zoal aanwezig zijn en hoe er gevist wordt. Er zijn deze ochtend vismeesters aanwezig om de jeugd voorlichting te geven over o.a. visherkenning. Ben jij ook benieuwd? Dan ben je welkom om een kijkje te komen nemen
Gerelateerde berichten
Facebook reacties