Evaluatie Spiegelkarperproject Oude IJssel

0 1244
17 jan

In 2014 is de Federatie Midden Nederland gestart met de uitvoering van haar visuitzetbeleid in de Oude IJssel. Twee uitzettingen werden er dat jaar gerealiseerd als pilot samen met Waterschap Rijn en IJssel om te kijken hoe dit zou werken. Inmiddels bijna 4 jaar later is het tijd om de balans op te maken en te zien wat we wijzer zijn geworden.

In 2014 werden er totaal 240 spiegelkarpers uitgezet in de Oude IJssel verdeeld over twee uitzettingen in maart en december. Er was een zwak beschubte lichting en een zwaarder beschubte lichting spiegelkarpers. Na een aantal jaren intensieve monitoring met behulp van sportvissers kunnen er een aantal leuke feiten gedeeld worden. 

De evaluatie is een afsluiting van een project dat in 2014 is gestart met voor die tijd geldende richtlijnen en opvattingen. We blikken even terug naar de tijd waarin de uitzettingen tot stand kwamen en kijken hoe het er nu voorstaat met deze karpers. Hoe zijn ze gegroeid, hoe zijn de terugmeldingen, hoe migreren de vissen en wat hebben we zoal geleerd. 

De evaluatie van het SKP Oude IJssel is hier te downloaden.

Vrijwilligers meten, wegen en fotograferen de karpers in 2014

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.