Wijziging selectiewedstrijden dobbervissen 55- en 55+

0 831
28 feb

In de afgelopen twee jaar is er discussie geweest over de selectiewedstrijden dobbervissen en waarom deze gescheiden in een andere regio worden gevist. De voornaamste reden hiervoor waren de reglementen van Sportvisserij Nederland (SN)/CIPS.

De reglementen stellen dat senioren in de categorie 55- met een 13 meter hengel gevist mag worden en bij de senioren in de categorie 55+ was de maximale hengellengte 11,5 meter. Om deze groepen bij elkaar te zetten zou een oneerlijke competitie opleveren, vandaar dat ervoor werd gekozen om deze groepen te scheiden.


Anno 2018 is het wedstrijdreglement van Sportvisserij Nederland deels aangepast en mogen de senioren 55+ weer met een 13 meter hengel vissen. Om deze reden zullen beide categorieën 55- en 55+ op 21 april a.s. door elkaar in vakken vissen. Daarnaast heeft de HF Midden Nederland ook besloten op het korpsvissen weer op te nemen in haar programma. De consequentie hiervan is wel dat er op het Federatie kantoor te Westervoort vooraf geloot moet worden en niet voorafgaand aan de wedstrijd. Indien gewenst kan men hierbij, na aanmelding, aanwezig zijn. Op de wedstrijddag zelf worden de 5 vakken geloot. Extra reden dus om weer aan deze oude opzet van de selectiewedstrijden mee te doen!

We zien u graag op 21 april 2018 tijdens onze selectiewedstrijd dobbervissen!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties