Youth Challenge 2018; wij dagen jou uit!

0 704
10 apr

De gezamenlijke federaties organiseren met ondersteuning van Sportvisserij Nederland in 2018 een nieuwe wedstrijd voor de jeugd: de Youth Challenge 2018. Hierbij wordt een serie van wedstrijden verspreid over het land georganiseerd. Dat zijn er op dit moment 4, een 5e is nog onder voorbehoud.

Directe aanleiding is dat er op dit moment (te) weinig mogelijkheden zijn voor jongeren om tegen leeftijdgenoten wedstrijden vissen. Daar willen we verandering in brengen met deze wedstrijden. 

De wedstrijden: 

Belangrijkste is dat je niet lid hoeft te zijn van de organiserende federatie. Dus als je bijvoorbeeld lid bent van Sportvisserij Limburg mag je de wedstrijd die de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe organiseert gewoon meedoen!
De wedstrijden zijn ingedeeld in 3 leeftijdscategorieën, net als de federatieve selectiewedstrijden: U15, U20 en U25. Het reglement is zo eenvoudig mogelijk; het draait ten slotte om het vissen. Er wordt gevist met de vaste stok en matchhengel. Het inschrijfgeld is € 10,00 en daar staat een prijsverdeling tegenover van 1:3. Er wordt telkens gevist van 11.00 tot 15.00. Je kunt meedoen aan één wedstrijd maar ook aan meerdere want per wedstrijd wordt een klassement opgesteld en worden de prijzen verdeeld. Sportvisserij Nederland zorgt daarnaast voor medailles voor de top 3 van elke wedstrijd. Met deze wedstrijden heb je zo de kans om meerdere wateren te leren kennen, of gewoon een extra wedstrijd te vissen binnen je eigen federatiegebied. Alle combinaties zijn mogelijk!

Waar en wanneer? 

Aanmelden: 

Wil je meedoen aan een wedstrijd? Dan kun je je aanmelden bij de federatie die de wedstrijd organiseert. Voor 28 april is dat de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe. Er wordt gevist in het Boterdiep tussen Onderdendam en Bedum. 

Wil je meedoen aan de wedstrijd op zaterdag 2 juni? Stuur dan een email naar Hengelsport Federatie Midden Nederland met je voor- en achternaam, adres en huisnummer, postcode, woonplaats, geboortedatum. Emailadres en mobiele telefoonnummer. En in welke categorie je mee wil doen. Onder vermelding van deelname Youth Challenge 2 juni. 


Gerelateerde berichten
Facebook reacties