Nieuwe controleboot Federatie

0 585
02 mei

Vorige week heeft de Federatie een nieuwe controleboot mogen verwelkomen. De nieuwe controle boot is gemaakt van duurzaam aluminium waardoor het uitermate geschikt is voor de controle werkzaamheden die de BOA’s uitvoeren. Deze boot zal met veel regelmaat worden ingezet op de rivieren en aangrenzende recreatieplassen die ons federatiegebied rijk is.

Extra toezicht op de rivieren

Controle met de boot is een effectieve manier om sportvissers te controleren die aan of op de rivieren vissen. Verborgen of slecht bereikbare visstekken kunnen makkelijk bereikt worden in tegenstelling tot met de auto. Bovendien kunnen ook de sportvissers die vissen vanuit een visboot eenvoudig gecontroleerd worden. Mede omdat controle vanuit een boot een efficiënter is voor de rivieren en grote plassen, is de behoefte ontstaan om het aantal bootcontroles te intensiveren. Er is een plan opgesteld dat moet resulteren in een vergrote inzet van de controleboot. 


De nieuwe controleboot van de federatie.

Gezocht: ‘Sportvisser met vaarervaring’

Onderdeel van het plan om meer te controleren op de rivieren is dat er wordt gezocht naar een ervaren stuurman. Ben jij een sportvisser, beschik je over een vaarbewijs, heb je ervaring met het besturen van een snelle motorboot en kom je uit de buurt van Arnhem? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als enthousiaste vrijwilliger ondersteun je 80 uur per jaar het controleteam als bootkapitein. Je maakt deel uit van een enthousiast en gemotiveerd team, vaart in een gloednieuwe controleboot die jij mag besturen, je verricht geen controlewerkzaamheden en je ontvangt een onkosten/ vrijwilligersvergoeding.

Ook heeft de Federatie nog een vacature open staan voor een vrijwillige buitengewoon opsporingsambtenaar. De vacature is hier te lezen.

Reageren kan tot 15 juni door een motivatie te sturen naar dit mailadres

Demo dag met alle sportvisserij controleboten

Afgelopen zaterdag mocht de Federatie met veel trots de nieuwe controleboot tonen aan de collega’s van andere Federaties. Er was in Harderwijk bij het clubgebouw van Hengelsportvereniging de Snoek een landelijke botendag georganiseerd. Stuurlieden (veelal BOA’s) van de Federaties kwamen op deze dag met controleboten van de Federaties bij elkaar om handhaving en boot gerelateerde workshops uit te voeren en om te netwerken. Een leerzame en gezellige dag wat voor ons betreft voor herhaling vatbaar is.


Een aantal federatie boten tijdens de demo dag.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties