Vrijwilligers gehuldigd tijdens ALV van de federatie

0 505
14 jun

Afgelopen maandag werd de jaarlijks ledenvergadering van de federatie gehouden in Westervoort. Dit maal was het een bijzondere editie omdat er 3 huldigingen plaatsvonden. Drie super vrijwilligers die zich jarenlang hebben ingezet voor de hengelsport kregen een zilveren speld of werden erelid van de federatie.

zonder vrijwilligers is de hengelsport een lege huls, mensen die veel van hun vrije tijd opofferen om iets te doen voor de sportvisserij zijn van onschatbare waarde. Of het nu op verenigingsniveau is of op federatief niveau maakt niet uit, alle vrijwilligers samen maken de organisatie die we zijn de georganiseerde sportvisserij. Het is dan ook niet voor niets dat we deze mensen in het zonnetje zetten.

Eugene Waarbroek

Vrijwel iedereen in de federatie en ver daarbuiten is bekend met het fenomeen Eugene Waarbroek. Hij was jarenlang voorzitter van onze voorganger Federatie De Oude IJssel en de vereniging De Oude IJssel uit Gaanderen. Eugene heeft in diverse samenwerkingsverbanden als bestuurder gefunctioneerd zoals Sportvisserij Belang Gelderland. Daarnaast was hij ook in het veld actief als wedstrijdcontroleur bij federatieve en nationale wedstrijden. Onderzoeken naar de werking van vistrappen heeft Eugene ook gedaan in samenwerking met de federatie. Hij lichte daar samen met andere vrijwilligers de fuiken en registreerde de gevangen vissen. Na een lange werkzame periode als vrijwilliger heeft Eugene besloten om afscheid te nemen van zijn functies. Eugene is een van de mensen die een belangrijk fundament hebben gelegd voor de huidige organisatie.

Eugene is benoemd tot erelid van de federatie. 


Eugene ontvangt een oorkonde als erelid en ontvangt een bloemetje van de federatie.

Hennie van Ooijen

Bij het woord visstandbeheer kun je in een adem Hennie van Ooijen noemen. In de Achterhoek heeft hij jarenlang meegedraaid in de VBC Oost Gelderse Wateren waar hij samen met (wijlen) Jan te Moller bezig was om de beken geschikter te maken voor vis. Het ging daarbij vooral om de beekforel. Van ca. 1980 tot 2010 zijn er jaarlijks jonge beekforellen uitgezet door Hennie die over de grens in Duitsland werden gekweekt. Ook werden grindbedden schoongemaakt om succesvolle voortplanting te stimuleren. Hennie was vooral een praktische man met enorm veel veldkennis, hij wist alle plekjes aan de beken. Hij heeft hier ook heel erg lang zuurstofbemonsteringen gedaan, dit was nodig om overstorten e.d. in kaart te brengen die vissterfte veroorzaakten. Later werd dit overbodig door een verbeterde waterkwaliteit en afgekoppelde overstorten. Bij vrijwel alle visstandonderzoeken in deze regio was Hennie de helpende hand en kon je op hem bouwen. Ook bij calamiteiten zoals vissterfte of droogvallende beken kwam Hennie met het electrovisapparaat de vissen redden. Van de gouden handjes die hij had werd ook gebruik gemaakt zo maakte Hennie de fotobakken voor de spiegelkarperprojecten en loterijbak voor de wedstrijden.

Na bijna 40 jaar te hebben meegedraaid in de sportvisserij neemt ook Hennie afscheid. Ook Hennie heeft ontzettend veel betekend voor de sportvisserij en heeft de zilveren speld gekregen als waardering voor al zijn verdiensten.


Hennie met zilveren speld en ontvangt nog een bloemetje voor thuis.

Gert Wentink

Gert was een man die vooral in de vereniging H.H.V. Hengelo (gld) heel veel werk heeft verzet. Hij was een man die breed actief is geweest o.a. voor de jeugdcommissie en vernieuwing bracht in het wedstrijdvissen binnen de club. Ook was hij een promotor van het vissen door minder validen en maakte zich hier hard voor. Laatste jaren was Gert voorzitter van de vereniging en zorgde ervoor dat alles binnen de vereniging op een goede manier gebeurde. Naast zijn verenigingsfunctie was Gert voorheen actief binnen de Beheerseenheid Twentekanalen (BET) en behartigde daar de belangen van de sportvissers. De wedstrijden die voorheen door het opgeheven Pootvisfonds van de Berkel werden gehouden zijn overeind gebleven o.a. doordat Gert deze wedstrijden nog steeds mede organiseert. Zonder mensen als Gert waren er veel activiteiten voor sportvissers niet meer geweest. Gert heeft voor zijn verdiensten een zilveren speld van de federatie gekregen als verdienste voor zijn inzet voor de sportvisserij.


Gert ontvangt van vice-voorzitter Bennie van Til de zilveren speld van de federatie.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.