Terugblik op fantastische jeugddag 2018 in Gendt

0 628
18 jun

Zaterdag 16 juni was het dan eindelijk zover, de Jeugddag 2018 ging van start. De Federatie heeft deze dag georganiseerd in samenwerking met hengelsportvereniging de Snoek Gendt, Sint Petrus Huissen en de Karper Haalderen/ Bemmel. Ruim 60 enthousiaste kinderen verzamelde zich ’s ochtends vroeg bij de Kanovijver in Gendt. Er stonden 5 verschillende workshops op het programma, namelijk: Vaste stok vissen, Feedervissen, Penvissen, Karpervissen en Roofvissen.

Vanaf 07:00 uur waren vrijwilligers al druk bezig met de opbouw en nodige voorbereidingen. Vanaf half 9 meldden de eerste kinderen zich. Na een kort welkomstwoordje door de secretaris van de Federatie, Arjan Thielking, begon om 09:15 uur de eerste workshopronde.

Eerst kregen de kinderen bij iedere workshop een korte uitleg om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Al snel werden er een aantal mooie vissen gevangen, zoals grote brasems en zelfs een mooie zeelt.Bij het roofvissen werd door de jeugd zelf een spinnertje gemaakt. Hiermee mochten ze daarna proberen een mooie snoek te vangen, helaas is dit niet gelukt. Naast het vissen met kunstaas (spinners) werd er ook nog geoefend met de vliegvishengel. Bij het karper vissen mochten de kinderen zelf boilies maken om vervolgens de boilies te voeren met de werppijp. Doordat er ook nog een aantal (grote) karpers zijn gevangen, kon iedere groep met een karper op de foto! Bij het penvissen, vaste stok vissen en feedervissen kreeg iedereen een hengel om zelf te proberen om een vis te vangen. De kinderen hebben dus een hoop gedaan en geleerd.Na 3 workshops was er een korte pauze. Voor iedereen stond er een broodje knakworst klaar. Snel eten en weer op naar de volgende workshop. Na de middagpauze waren er nog twee workshops. Om 14:30 uur werd het eindsignaal gegeven.

Iedere gevangen vis werd zorgvuldig gemeten. Degene die de grootste vis wist te vangen zou namelijk de titel ‘’Jeugddag topper’’ krijgen. Bij deze titel hoorde ook een prijs, waardoor iedereen zijn uiterste best deed. Dit betaalde zich uit in een flink aantal grote brasems, zeelt en nog een karpertje aan de vaste stok. Met een brasem van 61 cm was het Jens Joosten die er met de titel vandoor ging. Tevens kreeg hij ook nog een mooie hengel als prijs. Goed gedaan Jens!!

Alle kinderen kregen ook nog een leuk presentje mee naar huis. Nadat de jeugd moe en voldaan huiswaarts keerde, zorgde de vele vrijwilligers ervoor dat alles weer werd opgeruimd. Nadat alles was opgeruimd, stond er voor de vrijwilligers nog een chinees buffetje klaar. Dat hadden ze wel verdiend na hun goede inzet! Wij willen alle vrijwilligers, deelnemers, sponsoren en andere betrokkenen bedanken voor hun inzet en het mogelijk maken van deze geweldige dag!

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Hopelijk de jeugd ook!

Een compilatie van foto’s wordt gedeeld op de Facebook pagina van de Federatie. 

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.