Jeugdteam sluit seizoen 2023 succesvol af

0 948
24 okt

De bladeren vallen van de bomen en de laatste wedstrijden voor het jeugdteam zijn reeds gevist. Een druk seizoen hebben ze achter de rug waar mooie resultaten zijn behaald. Marcel Dekkers neemt jullie mee naar de afgelopen wedstrijden en de resultaten hiervan. Veel lees plezier gewenst!

ONK Feedervissen jeugd

In het vorige verslag wat ik schreef waren we geëindigd met het ONK junioren op 26 augustus aan de Lage Vaart. Veel tijd om op hun lauweren te rusten hadden onze vissers niet, want op 9 september stond het ONK feedervissen op het programma. Deze werd gehouden aan het Kanaal door Voorne tussen Heenvliet en Hellevoetsluis. Het was voor het eerst dat dit ONK feedervissen door Sportvisserij Nederland werd georganiseerd. Een hele andere discipline dan het vissen met de vaste stok. De 2 weken waren dan welkom om de feederhengels om te bouwen naar de richtlijnen van SVN (vrijloopsysteem). Sommige namen de moeite om nog een trainingssessie voortijd in te plannen.
 
Er was met de digitale loting iets fout gegaan waardoor de U20 en de U25 opnieuw moesten loten. Hierdoor heb je direct teleurgestelde vissers, sommigen die eerst een goed nummer geloot hadden zitten nu opeens midden in het vak en vice versa uiteraard. We zijn voorstander van zelf je lootje trekken en dan was dit foutje direct boven water gekomen. Maar goed de wedstrijdleiding valt hierin niets te verwijten en hebben het prima opgelost.
 
Uiteindelijk zijn we door alle commotie een half uur later begonnen. Het U15 vak lag het meest richting Hellevoetsluis. In dit vak bleek ook de meeste vis te vangen te zijn. Het U20 vak lag precies in het midden met het U25 vak daar weer naast. Al bij de tweede inworp werd er in het U20 vak een echte dikke brasem gehaakt, helaas niet door één van onze pupillen. Deze vis bleek later doorslaggevend te zijn en was voldoende voor de winst in de U20. Ruben zat het laatste uur erg lekker te vissen en daar waar de anderen stil vielen en bijna geen beet meer kregen bleef Ruben zijn visjes doorvangen. Er was nog iemand in het vak die 2 mooie blieken had geland en die bleef Ruben ook net voor, maar Ruben heeft het uitstekend gedaan en weet beslag te leggen op een mooie 3e plaats en mocht dus met de bronzen medaille en een gesponsorde hengelsportprijs huiswaarts keren. Het lag allemaal vreselijk dicht bij elkaar. Hier volgt de uitslag van de U20:

3e Ruben Horst met 810 gram
5e Stan Dekkers 730 gram
6e Lieke Boersma710 gram

Dan richten we onze pijlen op de U15, hier bleek gaandeweg de wedstrijd serieus vis gevangen te worden, er waren er bij die iedere inworp een beet konden verzilveren. Kenji ging in dit vak als een speer met Appie in zijn kielzog. Guus en Wybe kregen ook regelmatig beet maar vingen een veel kleiner slag vis als Appie en Kenji, maar visten ook een prima uitslag. Kenji kon uiteindelijk 9570 gram vis aanbieden en dat was net een paar gram minder dan de winnaar. Das op dat moment zuur maar met een zilveren medaille op het ONK naar huis gaan is en blijft een geweldig prestatie. Appie komt met 5000 gram helaas net te kort voor het podium. Hier volgt de uitslag van de U15:

2e Kenji Donselaar9570 gram
4e Appie Paans5000 gram
5e Guus Bosman1510 gram
6e Wybe Litjens 650 gram


Youth Challenge

En dan snel door want het weekend erop stond de Youth Challenge alweer op het programma. Dit was de 5e en de laatst in de reeks, na deze wedstrijd waarin ook prijzen te verdienen zijn word het eindklassement over 5 wedstrijden opgemaakt.
Deze laatste wedstrijd werd gevist aan het Noord Hollandsch kanaal nabij Ilpendam. U15 vist in 1 vak en de U20 werd gevist in 2 vakken. We hadden op dit water al heel wat keertjes gevist, en coach Bas zelfs deze week nog. Hierop werd een plan van aanpak gemaakt, kleine vis zou wel eens erg belangrijk kunnen gaan worden, vang je daar dan 1 of 2 brasems bij dan vis je een goede uitslag. De visserij bleek zoals verwacht veel kleine vis met af en toe een wat grotere vis. Kenji kwam helaas net 60 gram tekort voor de winst in de U15.
 
Uitslag U15
2e Kenji Donselaar 4580 gram
3e Guus Bosman3910 gram
7e Wybe Litjens2830 gram
8e Appie Paans2670 gram

Uitslag U20
4e Stan Dekkers3740 gram
6e Ties Dekkers3300 gram
7e Ruben Horst2230 gram
8e Lieke Boersma2190 gram

Aan het einde van de wedstrijd werden alle deelnemers uitgenodigd om in de sporthal van Landsmeer samen te komen voor de prijsuitreiking en daar werd ook bekend gemaakt hoe de eindstand uiteindelijk is geworden na alle 5 wedstrijden. Alle kinderen werden voorzien van een drankje en zo kon het rekenwerk voor de organisatie beginnen.

Na een poosje kwamen de verlossende woorden van de organisatie, er werd begonnen met de U15 (21 deelnemers).
1e Guus Bosmantotaal12948 gram
2e Kenji Donselaartotaal 13448 gram
7e Wybe Litjenstotaal 7435 gram
8e Appie Paanstotaal 6600 gram

Bij de U20 (25 deelnemers) was de einduitslag als volgt:
5e Stan Dekkerstotaal12489 gram
9e Lieke Boersmatotaal11560 gram
11e Ties Dekkers totaal10367 gram
16e Ruben Horst totaal 7510 gram

Nadat Kenji vorig jaar aan de haal ging met de winst in de U15 was het ditmaal Guus Bosman die er met de cup met de grote oren vandoor ging. Maar ook alle andere kinderen hebben zeer goed gepresteerd in een sterk deelnemersveld. Jullie mogen allemaal trots zijn op jullie zelf.Top Team Competitie Dame en +U20

En dan breekt de periode aan voor toch wel één van de belangrijkste weekenden, de TTC dames en +U20. Hier word meegedaan met 2 teams vanuit Hengelsport federatie Midden Nederland (HFMN). 1 team van HFMN en een combiteam van HFMN/Limburg. Deze competitie word gevist over 4 wedstrijden. De eerst 2 van deze wedstijden zijn gevist op 1 en 2 juli in het Prinses Margriet kanaal. Het combiteam deed daar goede zaken en stond op dat moment op een 2e plaats in de tussenstand. Het team van HFMN was wat verder achteropgeraakt in het klassement maar stond met een aantal vissers er nog heel goed voor in het individuele klassement. Elke categorie, dus U20, U15 en dames heeft ook nog een apart individueel klassement. Hierin goed presteren is mooi meegenomen maar bij deze competitie gaat het uiteindelijk om de teamprestatie. Om de tactiek zo goed mogelijk te kunnen bepalen is er in het weekend voorafgaand aan de TTC nog een training belegd. Tijdens de training visten de ouders ook mee, zo konden we in een rij van 16 mensen vissen en zo mogelijk een reëel beeld te krijgen van de te verwachte visserij. Er werd tijdens de training prima gevangen en de verschillen in aanpak bleken niet heel veel verschil te maken.
Op 30 september was het dan zover, de derde wedstrijd van de TTC U20 + dames stond op het punt van beginnen. Beide teams waren niet heel gelukkig met de loting, maar om 11.50 ging dan de toeter en kon het voeren beginnen. Over het hele parcours werden de cup sets over het water geschoven om met precisie de ballen voer op de gewenste plek te droppen. Om 12.00 volgde het 2e signaal en kon de wedstrijd beginnen. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek het voor beide teams geen gemakkelijke wedstrijd te worden. Tijdens de weging waren de volgende resultaten behaald:

Team HFMN
Lieke Boersma 7 punten3340 gram
Kenji Donselaar 9 punten 2300 gram
Guus Bosman 11 punten 4320 gram
Ruben Horst12 punten3170 gram
Totaal verzameld het team deze dag 39 punten en worden hiermee 11e in de dag uitslag.

Team HFMN/Limburg
Tommie Gisberts 5 punten7580 gram
Ties Dekkers 5 punten3690 gram
Diesel Westerhof 8 punten5470 gram
Stan Dekkers 9 punten2450 gram


 
Totaal verzameld het team deze dag 27 punten, worden hiermee 8e in de dag uitslag en zakt hiermee helaas naar de 4e plaats. Een beetje een teleurstellende 1e dag van de TTC. Mouwen opstropen, tactiek iets aanpassen en met vertrouwen op zondag de 4e wedstrijd ingaan. Het lijkt er gaandeweg de wedstrijd op dat het wat beter gaat dan op zaterdag. Ties zit vanaf begin lekker in de wedstrijd en lijkt af te stevenen op de winst in zijn vak. Ook Tommie draait voor zover je dat kan zeggen boven in zijn vak mee. Iedereen doet zijn stinkende best. Lieke ving in het begin al een mooie platte, en even later weer, tenminste dat dachten we, helaas na een poosje de vis gelost, waarschijnlijk een roofvis. Om 16.00 uur ging het eindsignaal en kon de weging beginnen. Het beloofde bovenin om de eerste 6 plaatsten uitermate spannend te worden. Hier volgen de resultaten:

Team HFMN
Kenji Donselaar 5 punten12780 gram
Guus Bosman 6 punten 2820 gram
Lieke Boersma 11 punten 3030 gram
Ruben Horst 11 punten 3020 gram
 
Totaal verzameld het team deze dag 33 punten en worden hiermee 8e in de dag uitslag.
In de einduitslag word het team 10e met 134 punten een totaalgewicht van 50370 gram.

Team HFMN/Limburg
Ties Dekkers 1 punt 11540 gram
Tommie Gisberts 2 punten 6620 gram
Diesel Westerhof 6 punten10250 gram
Stan Dekkers10 punten 3340 gramTotaal verzameld het team deze dag 19 punten en wordt hiermee 4e in de dag uitslag. Doordat de concurrentie meer dan uitstekend heeft gevist zakken we helaas nog een plaatsje in de einduitslag en word het team HFMN/Limburg 5e met 83 punten en een totaalgewicht van 85180 gram. 2 punten tekort voor een podiumplaats helaas.
Maar zoals al eerder gezegd word er ook nog een individueel klassement per categorie opgemaakt. Hier doen we zowel in de U15 en de U20 prima zaken. In de U15 word Guus Bosman met 19 wedstrijdpunten heel knap 2e. Kenji Donselaar volgt in de voetsporen van Guus en word keurig 3e.
In de U20 doet Ties Dekkers hele goede zaken en mede door 2 keer vak winst, behaald Ties slechts 7 wedstrijdpunten en word heel knap 3e in de einduitslag. Zowel Guus, Kenji en Ties mogen door deze super prestatie het podium betreden tijdens het Topsportgala op Papendal wat later dit jaar in december gehouden word.

We zijn hiermee aan het einde van het seizoen gekomen. Sommige vissen nog mee met een team in de Team Van Het Jaar competitie en de anderen kunnen lekker genieten van wat regionale wedstrijden en straks de wintervisserij in de havens. Ik wil graag alle ouders ontzettend bedanken voor hun tomeloze inzet en het bijspringen met hand en spandiensten. Interim coach Bas Boersma ontzettend bedankt voor de coaching. Er is één persoon die ik in het bijzonder wil noemen en bedanken, coach Frans Wulterkens. Aan het begin van het seizoen heeft Frans wegens ziekte zijn taken als coach moeten neerleggen. Daarmee brak een vreselijke periode aan voor hem en zijn naasten. Voor onze jonge vissers was dit ook een behoorlijke shock en een vreselijk gemis. Alles wat het team tot nu toe heeft bereikt en waar het team nu staat is te danken aan Frans, wedstrijdvisser van formaat in hart en nieren. Alle behaalde resultaten zijn te danken aan zijn visie op het jeugd wedstrijdvissen. Elk jaar wel iemand op het podium bij een ONK, podiumplaatsen bij de Youth Challenges en podiumplaatsen bij de TTC U20+dames. De manier van coaching door Frans heeft er ook voor gezorgd dat er naast kritische punten altijd ruimte is geweest voor een goede en ontspannen sfeer. Dit heeft geresulteerd in een hele mooie club mensen die het met elkaar ontzettend naar hun zin hebben en waar nooit een onvertogen woord is gevallen. Namens het gehele team, Frans bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt!

Marcel Dekkers

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.